Over

Jaarlijks belanden er ongeveer 800 auto’s in het water. Als je met de auto in het water raakt, moet je er zo snel mogelijk uit zien te komen. Niet iedereen weet wat de beste manier is om dit te doen.

Doel
Ons doel is om anderen te informeren om een voertuig dat in het water is geraakt zo goed en veilig mogelijk te verlaten. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de veiligheid in het verkeer. Door goed voorbereid te zijn, worden de overlevingskansen bij het te water raken aanzienlijk vergroot. Veiligheid staat immers bovenaan!

Missie
Onze missie is om een cursus aan te bieden die voor iedereen toegankelijk. Om die reden proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast werken we steeds aan verbeteringen en vernieuwingen.

Het team
Mijn Auto Te Water bestaat uit tien enthousiaste mensen. De curssusen geven wij in onze vrije tijd. Wij hebben ruime ervaring in het geven van zwem- en duiklessen. Uiteraard zijn onze instructeurs in het bezit van geldige diploma’s.

Van links achter naar rechts achter
Jakko, Milan, Björn, Tristan
Paul, Hugo, Peter, Arjan, Colinde en Bertus.


10 jaar Mijn Auto Te Water 2005- 2015
In 2004 hebben wij als initiatiefnemers van “Mijn Auto Te Water” een cursus gevolgd. Die sprak ons erg aan. In mei 2005 hebben wij zelf de eerste cursus gegeven in het openlucht zwembad te Nieuw- Vennep. Dat was een groot succes. Daarna zijn wij verder gegaan met het verbeteren van de cursus, die toen alleen zomers werd gegeven. De animo voor de cursus bleek zo groot dat wij zijn overgestapt naar een overdekt zwembad. De cursus kon daardoor het het hele jaar door gegeven worden. Na een paar jaar hebben wij een constructie bedacht om een auto om te draaien in het water. Sinsdien trainen we cursisten hoe te ontsnappen uit de auto als hij op zijn kop ligt.

Mede door deze innovatie trainen een aantal bedrijven bij ons zoals: politie, beroepstraining directiechauffeurs, Hoogheemraadschappen, duikverenigingen, beveiligingsorganisaties, autorijscholen.

Door de jaren heen hebben wij op diverse plaatsen demonstraties gegeven en meegewerkt aan tv-programma’s. Video’s hiervan vind je in onze galerij.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwe cursusdata? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.