Cursus

Cursus
De opleiding staat onder deskundige leiding en kan door iedereen vanaf 12 jaar, die kan zwemmen, worden gevolgd. Tijdens de cursus wordt aangeleerd hoe te ontsnappen uit een auto die in het water raakt. Theorie en praktijk worden daarin met elkaar gecombineerd. Deelnemers gaan in echte auto een aantal keren het water in. Op deze manier vergroten zij hun kennis en overlevingskansen wanneer zij met auto in het water raken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het redden van inzittende(n) vanaf de kant. Tijdens de cursus zijn voldoende veiligheidsmaatregelen genomen.

Combinatiecursus
Tijdens de combinatiecursus wordt aangeleerd hoe te ontsnappen uit een auto die in het water raakt. Als apart onderdeel wordt de vaardigheidstraining ‘Auto over de kop’ geoefend. De auto wordt in het water omgedraaid. Cursisten leren en trainen in dit onderdeel hoe te ontsnappen uit de auto als hij op zijn kop ligt.

Duur en kosten
De combi cursus duurt ongeveer drie uur en kost rond de €85,- per persoon. De minimumleeftijd is 12 jaar. De cursus wordt op zaterdag gegeven.

Plaats
De cursus wordt gegeven in het zwembad van Alkmaar ,Badhoevedorp, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn,Wageningen, Ede, Bergschenhoek en Voorburg.

Zwembad ‘Hoornse Vaart’ Zwembad de Bongerd Zwembad de Hoorn
Hertoch Aalbrechtweg 4  Bronesteeg 4 Van Foreestlaan 4
1823 DL Alkmaar 6708 PE Wageningen 2404 HC Alphen aan den Rijn
Zwembad ‘Sportplaza de Sporthoeve’ Zwembad de Peppel  Zwembad Forum Kwadraad
Sneliuslaan 1 Peppelensteeg 17 De Vliegerlaan 2-4
1171 CZ Badhoevedorp 6715 CV Ede  2273 BV Voorburg
Sportcomplex Koning Willem-Alexander Zwembad De Windas
Bennebroekerweg 800 Berkelseweg 95
2134 AB Hoofddorp 2661 AK Bergschenhoek